ESTÓNSKO - Festival 2013 - Miestna akčná skupina - Občianské združenie pre rozvoj regiónu SPIŠ

Hľadaj
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

ESTÓNSKO - Festival 2013

Rozprávková cesta > Aktivity

Estónsko - 26. - 29.2013 -  Festival LEADER na tému "Rozlučka s letom v Estónsku"


V dňoch 26- - 29. septembra sa deväť členov OZ pre rozvoj regiónu SPIŠ zúčastnilo medzinárodného seminára pre LEADER program na Tému „Rozlúčka s letom v Estónsku“.
Seminár   sa konal na základe projektu nadnárodnej spolupráce miestnych akčných skupín s názvom  „Rozvoj regionálneho turizmu z využitím miestnych zdrojov v oblastiach miestnych akčných skupín Estónska  North Harju, Litvy Sudova, Poľska
KOLD a Slovenska SPIŠ“. Ciele projektu sú vymedzené v zmluve o spolupráci pre implementáciu projektu č. 1, 2012-11-23.
Počas štyroch dní pobytu v Estónsku, bol okrem seminára pre všetkých účastníkov pripravený bohatý program, ktorého súčasťou bola exkurzia po objektoch, ktoré boli vybudované z LEADER programu, účasť na trhu poľnohospodárov na ktorom sa prezentovali aj ručne vyrobené výrobky.
Dôležitým bodom programu bola „Rozprávková cesta“ na ktorej bola odhalená a predstavená rozprávka Estónska : Rozprávkový kraj.
Pri tejto príležitosti MAS OZ RR SPIŠ na „Rozprávkovej ceste“ osadilo aj svoju rozprávku s názvom  „O troch grošoch“.
Počas pobytu sme absolvovali niekoľko študijných ciest.
V závere seminára si zástupcovia MAS zrekapitulovali všetky doteraz zrealizované aktivity a vymedzili si ďalšie povinnosti vyplývajúce zo zmluvy a projektu nadnárodnej spolupráce.
Manažérka MAS SPIŠ upozornila všetky partnerské MAS, že na strane Slovenska ešte len prebieha schvaľovanie ŽoNFP na nadnárodnú spoluprácu a aj napriek tomu, že niektoré aktivity už boli zrealizované, MAS SPIŠ v tomto projekte bude pokračovať ešte v roku 2014.




, meniny oslavuje: , zajtra má meniny:


Predpoveď počasia

Počasie Kežmarok - Svieti.com
Mas Spiš

Vytvorte si svoju vizitku

Optimalizace pro vyhledávače
Kontakt na administrátora
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky